scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Appartementen Kompanjon in Drachten

wonen / 2024


Wonen op een historisch plekje middenin Drachten

Aan het Moleneind in Drachten wordt appartementengebouw Kompanjon ontwikkeld. Dit duurzame, toekomstbestendige en onderhoudsarme gebouw is ontworpen met empathie voor de behoeften van zowel jongere als oudere stedelijke genieters. Het biedt niet alleen comfortabele woonruimtes, maar ook een betekenisvolle leefomgeving waar bewoners zich echt thuis kunnen voelen. De fraaie architectuur van het gebouw sluit bovendien volledig aan bij de bestaande bebouwing, waardoor het harmonieus opgaat in de omgeving.

Kompanjon is een kleinschalig woongebouw met slechts vijf woonlagen. Op de begane grond en de eerste verdieping liggen de 5 maisonnettes, verdeeld over twee woonlagen. Op de tweede, derde en vierde verdieping bevinden zich 15 verkoop- en verhuur appartementen, met het hele woonprogramma op één woonlaag, zodat bewoners kunnen genieten van een efficiënte en comfortabele indeling.


projectinformatie

project
Appartementen Kompanjon
opdrachtgever
Van Wijnen
locatie
Drachten
jaar
2024
status
In ontwikkeling
type
wonen

Wonen aan de vaart

Het Moleneind in Drachten was ooit onderdeel van de historische Drachtster Kompanjonsfeart, vanaf de 17e eeuw de levensader van Drachten. Notabelen hadden als compagnons een overeenkomst gesloten om samen deze vaart aan te leggen. Met de vaart kwam door de eeuwen heen nieuwe bedrijvigheid, waaronder graan- en oliemolens. Namen Moleneind en Oliemolenstraat herinneren nog aan dat rijke verleden.


Moderne architectuur, duurzaamheid én elegantie gaan in Drachten hand in hand

Het appartementengebouw onderscheidt zich door zijn moderne en elegante architectuur, met verticale gevelaccenten die het gebouw een slanke en verfijnde uitstraling geven. De balkons zijn voorzien van glazen balustrades, waardoor bewoners kunnen genieten van een vrij en ruimtelijk uitzicht. Het trappenhuis wordt gekenmerkt door een overvloed aan ramen, wat zorgt voor een lichte en uitnodigende sfeer in de gemeenschappelijke ruimtes.
Voor de bewoners is er voldoende parkeergelegenheid, discreet geplaatst op een besloten locatie van het appartementengebouw. Hierdoor blijft het straatbeeld rustig en overzichtelijk. Tevens gaat deze besloten locatie vergroeien waardoor de verblijfskwaliteit omhoog gaat. 
Daarnaast is er een inpandige fietsenstalling voorzien, waardoor fietsen veilig en gemakkelijk opgeborgen kunnen worden.

Locatie